Jak na schronisko górskie przystało, jesteśmy stale gotowi, aby nakarmić i napoić niespodziewanych przybyszów. I tak:

staramy się być zawsze zaopatrzeni w napoje:

  • soki owocowe,
  • wodę mineralną,
  • piwo (3 rodzaje),
  • wina węgierskie białe i czerwone,
  • nalewki regionalne,

i jesteśmy bez specjalnego zaopatrzenia gotowi podać typowe dla schronisk potrawy, często oparte na zamrożonych, wcześniej przygotowanych porcjach:

  • bigos,
  • fasolka,
  • potrawy z kurczaka,
  • pierogi (ruskie, z mięsem lub grzybami),

jednak tym, co w kuchni lubimy robić najbardziej, są posiłki przygotowywane ze świeżo zakupionych produktów, które podajemy w ramach pełnego wyżywienia, zazwyczaj zamawianego wcześniej:

  • śniadania: typowe schroniskowe śniadanie, smaczne, pożywne i niedrogie,
  • śniadania regionalne, czyli mała uczta o poranku,
  • obiady, składające się z trzech dań: zupa, drugie danie i kompot,
  • obiadokolacje, składające się z pięciu dań, w tym trzy obiadowe (zupa, drugie danie i kompot), plus deser i jeden z naszych schroniskowych trunków lub jego bezalkoholowy odpowiednik ;),
  • chętnie i często podajemy wyżywienie wegetariańskie w cenie kuchni tradycyjnej, jak również nieco droższe dania bezglutenowe.

Z naszego doświadczenia wynika, że najczęściej serwujemy wyżywienie w formie dwuposiłkowej (śniadanie i obiadokolacja). Może to i dlatego, że sami zachęcamy do spędzenia całego dnia na szlaku.

Wyżywienie i posiłki dla dzieci kosztują ¾ ceny.

slogan